12. yüzyılda, Doğu Avrupa’da TERAPÖTİK nedenlerle veya SPELEOTERAPİ için tuz mağaralarına gidiliyordu. 1800’lerde, Polonya’daki tuz madencileri, şimdiki Terapinin daha modern bir versiyonunu buldular. Soğuk algınlığı ve öksürük tedavisi için günümüzde sıkça tercih edilmektedir.
Tuz Terapisi yer, tavan ve duvarların doğal tuzlarla kaplı olduğu Tuz Odası ile gerçekleşir. Havaya çok ince öğütülmüş tuz zerrecikleri püskürtülerek mikro kliması sağlanan odada solunum yolu ile alınan terapi yöntemidir.
Tuz Odası Hangi Amaçla Kullanılır?
Tuz odası, tuz Terapisi ile nefesinizi iyileştirmek için küçük tuz parçacıklarıyla havada nefes almayı içerir. Bu işlem tuz odalarında gerçekleştirilir. Tuz odası imalatı, astım, bronşit ve öksürük gibi akciğer sorunları için alternatif bir tedavi olarak kullanılmak üzere üretilir. Tuz Terapisi genellikle SPA benzeri tuz odalarında yapılır. Bu Terapi ayrıca rahatlamanıza yardımcı olabilir ve cilt rahatsızlıkları ve alerjilere yardımcı olabilir.
Vücudun toksinden arındırılması, rahatsızlıkların önlenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi gibi olumlu etkileri olan tuz terapisinin insan vücudunda karbondioksit miktarında düşme, oksijen miktarında ise yükselme sağladığı biliniyor. Bronşit, astım, sedef hastalığı ve eklem ağrıları sorunları olan konuklarımıza, bu rahatsızlıklara karşı olumlu katkılarından dolayı tuz terapisini tavsiye ediyoruz.
Tuz Odası Türleri
Tuz tedavisi genellikle aktif veya pasif olabilen tuz odalarında yapılır.
Aktif Tuz Odası İmalatı: Bu odada tuz ilave edilen tuz jeneratör adı verilen bir makine vardır. Ekipman, tuzu odada dolaşan küçük parçacıklara ayırır.
Pasif Tuz Odası İmalatı: Bu oda tipinde tuzu parçalayacak bir makine bulunmamaktadır. Bunun yerine oda, HİMALAYA tuzu gibi farklı tuz türleri ile doldurulur. Kontrollü sıcaklık ve nem ile bir tuz mağarası gibi görüntü kazandırılmıştır. Pasif tuz odalarındaki tuz Konsantrasyonu, aktif tuz odalarından daha düşüktür. Bu odalar genellikle rahatlama ve Meditasyon için kullanılır.
Tuz Terapisinin kendi içinde iki türü vardır. Bunlar;
Kuru Tuz Tedavisi
. Aktif tuz odalarında tuz jeneratör yardımı ile yapılır. Bu, küçük, kuru tuz parçacıklarının havada yayılmasını ve ciğerlerinize ve cildinize girmesini sağlar.
Islak Tuz Tedavisi
Bu, mineral içeren tuzlu suda banyo yapmayı, tuzlu su ile gargara yapmayı veya tuzlu su içmeyi veya tuzlu suyu burun kanalınızdan geçirmeyi içerir.